Zuid-Amerikaans avontuur

thumb_IMG_2935_1024


Vorige week heb ik iets heel bijzonders gedaan. Samen met mijn singer-songwriter broertje Baer Traa en pianist neef Johannes Traa heb ik een recital gespeeld in de Casa de la Musica in Quito, Ecuador. Wat een speciale ervaring om het podium te delen met deze twee mede-roodharigen! Naast het recital heb ik kennis mogen maken met dit prachtige land, o.a. door al ondersteboven ziplinend (en gillend) door het regenwoud te zoeven. Het was een week om nooit meer te vergeten!

**** in De Telegraaf!

Wauw, wat ontzettend fantastisch!! De debuut-cd van De Bezetting Speelt is vandaag met 4 sterren gewaardeerd in De Telegraaf. ‘Je zit op de eerste rij’, aldus recensent Thiemo Wind. De cd kan besteld worden via deze link.

thumb_IMG_3035_1024

Tarikat

11257922_696061583872686_2108166143624620301_n

Een paar maanden geleden heb ik muziek ingespeeld voor de documentaire Tarikat, over soefisme, een mystieke tak van de Islam. Vandaag was de première, en nu al heeft deze documentaire twee prestigieuze filmprijzen in de wacht gesleept: de KNF prijs en de VPRO prijs! Ik ben erg blij dat ik aan dit fantastische project heb kunnen meewerken. Tarikat is geregisseerd door Jasmijn Schrofer, en de muziek is geschreven door de jonge Iraanse componist Kaveh Vares. Voor meer informatie en screenings zie www.tarikatthefilm.com.

CD-opnames

DBSopnamescollage
foto’s: Edu Calicher

Het waren drie hele lange dagen in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, maar het zit (en staat) erop! De Bezetting Speelt heeft haar eerste cd opgenomen. Heel veel dank aan onze opnameleiders Guido Tichelman en Bastiaan Kuijt van Azazello, want zonder hun waanzinnige expertise en geduld waren we de opnamedagen vast beduidend slechter doorgekomen... De cd-release zal eind september plaatsvinden, houd de website van De Bezetting Speelt in de gaten voor meer informatie.