Expeditie Lodewijk

Bij de kindervoorstelling ‘Expeditie Lodewijk’ van Pynarello eind oktober in TivoliVredenburg speelde ik niet alleen mee, maar interviewde ik ook verschillende grote én kleine kletskousen die de voorstelling gezien hadden. Zie hier een impressie!

Pynarello speelt Beethoven 5

De vijfde symfonie van Ludwig van Beethoven, zonder dirigent en zonder bladmuziek:
“Zo’n coherente Vijfde, waarin elke muzikant op elk moment precies weet wat hij doet en waarom, heb je nog nooit gehoord” - Frits van der Waa, *****, De Volkskrant 30/10/2017.


Pynarello B5  ©FoppeSchut .LowRes. _7FS4478
foto: Foppe Schut

Moretti Trio op de NJO Muziekzomer

De afgelopen 2 weken heb ik met Marie-Louise de Jong (altviool) en Marije de Jong (cello) regio Gelderland onveilig gemaakt! Ik was gevraagd om tijdens hun tour in de NJO muziekzomer in te vallen in hun Moretti strijktrio. Bedankt voor de heerlijke muziek en alle gezelligheid meiden!

Moretti Trio NJO

Wonderfeel Desert Island Sessie


logo_wonderfeel
Op zondag 23 juli speelde ik niet alleen met Pynarello op klassiek muziekfestival Wonderfeel, ik was ook door Radio 4 uitgenodigd om deel te nemen aan een zogenoemde Desert Island Sessie. Hierbij werd ik gekoppeld aan 3 andere muzikanten en hadden we een uur de tijd om ons met een golfkarretje naar een geheime locatie te vervoeren, een nieuw stuk te verzinnen en het vervolgens live op de radio uit te voeren. Wat een uitdaging was dat! Samen met Felix Peijnenborgh (hoorn), René van Munster (cello en kazoo) en Sebastiaan van Delft (piano en xylofoon) creëerde ik de compositie ‘De tragiek van het gemiste golfkarretje’. Beluister ons item (vanaf ongeveer 15:46 uur) in de live uitzending hier terug!

Pynarello

Deze week ben ik druk aan het repeteren met een onwijs gaaf nieuw initiatief genaamd Pynarello! Onder leiding van artistiek leider en violiste Lonneke van Straalen gaat dit rebellencollectief haar eerste concert spelen: alles uit het hoofd, zonder dirigent, en zowel klassiek als jazz repertoire door elkaar. Zondag 23 juli om 12 uur op Wonderfeel, wees erbij! Voor de volledige speellijst van Pynarello, zie ook www.pynarello.com en voor een kijkje achter de schermen www.facebook.com/pynarello/.

Pynarello-webres-4

Op reis....


De boog kan niet altijd gespannen zijn, zowel letterlijk als figuurlijk... Daarom ben ik na een heel drukke periode vol opera, symfonieën en kamermuziekconcerten de afgelopen weken door Marokko gaan backpacken. Vol nieuwe energie en inspiratie ben ik nu weer klaar om aan de slag te gaan!

IMG_7957

Borodin // Prins Igor

Deze maand speel ik met het Rotterdams Philharmonisch Orkest i.s.m. De Nederlandse Opera de Russische opera Prins Igor van Borodin. Het is prachtige muziek, en daarnaast schitterend geregisseerd door Dmitri Tcherniakov. Tot en met 26 februari te zien in het muziektheater in Amsterdam!