Biografie

Stacks Image 2
Eva Traa begaat gebaande en ongebaande paden even lief. Afgestudeerd als violiste aan het Conservatorium van Amsterdam koestert ze de klassieke traditie waaruit ze voortkomt en speelt ze als gastspeler in o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest. Daarnaast maakt Eva deel uit van het avontuurlijke muzikale collectief Pynarello, waarmee ze sinds 2017 de (inter)nationale concertpodia onveilig maakt.

Vanuit een grote behoefte om haar creativiteit ook op een andere manier vorm te geven heeft Eva als performer en maker een talentontwikkelingstraject doorlopen bij
KASKO (voorheen Kameroperahuis), huis voor muziektheater. Ze werkte in verschillende voorstellingen met o.a. regisseurs Mart van Berckel en Kenza Koutchoukali, en met maker Eef van Breen.

Ook heeft Eva al sinds haar studietijd een passie voor educatie. Ze geeft een klein groepje gemotiveerde jonge violisten les in haar woonplaats Amsterdam, en is daarnaast bedenker van educatieve randprogrammering rondom klassieke concerten.

Naast haar opleiding tot violist studeerde Eva Engelse literatuur en muziekwetenschappen aan University College te Utrecht, waar ze cum laude afstudeerde.foto: Liz van den Akker