Biografie

Stacks Image 2
Eva Traa begaat gebaande en ongebaande paden even lief. Afgestudeerd als violiste aan het Conservatorium van Amsterdam koestert ze de klassieke traditie waaruit ze voortkomt en speelt ze als freelancer in o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Daarnaast is Eva een van de aanjagers van het jonge muzikale collectief Pynarello, waarmee ze onder meer in januari '19 op tournee ging naar Indonesië.

Vanuit een grote behoefte om haar creativiteit ook op een andere manier vorm te geven is Eva als performer en maker verbonden aan
KASKO (voorheen Kameroperahuis), huis voor muziektheater. Daar legt ze ook af en toe haar viool weg en doet ze alles wat een op regulier concertpodium niet mag.

Ook heeft Eva al sinds haar studietijd een passie voor educatie. Ze geeft een klein groepje gemotiveerde jonge violisten les in haar woonplaats Amsterdam, en is als docent en projectbegeleider verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Naast haar opleiding tot violist studeerde Eva Engelse literatuur en muziekwetenschappen aan University College te Utrecht, waar ze cum laude afstudeerde.

Eva heeft een C.A. Miremont viool uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen, en een stok aangekocht met steun van Stichting Eigen Muziekinstrument.


foto: Sarah Wijzenbeek