Tournee Artem Trio

1bba2e35-e22d-465d-b808-2696fe807ad6


De afgelopen week had ik het voorrecht in te mogen vallen in het Artem Trio tijdens hun tournee in Spanje. Met concerten in Valencia, Mollet en Barcelona was het een week om niet snel te vergeten!

Een Kersentuin

Een Kersentuin, een radicale bewerking van de toneelklassieker van Tsjechov, is een bombastische muziektheaterproductie van het Kameroperahuis. Regisseur Mart van Berckel neemt het publiek 30 jaar verder mee, wanneer de bejaarde Ljubov Ranevskaja (een rol van de gevierde actrice Juul Vrijdag, bekend van theater en televisie) terugkijkt op haar leven. Niet alleen heeft ze al haar materiële zaken verloren, ook op haar herinneringen verliest ze langzaam grip. Ze staat op het punt om nu ook haar leven te verliezen. Jonge musici, zangers en acteurs brengen haar mooiste én pijnlijkste herinneringen op toneel: hoe ze haar zoon verloor, naar Parijs vertrok, haar kersentuin moest verkopen – maar ook de tuinfeesten met te veel wodka, de slaapliedjes van haar moeder en het recept voor kersenjam.
In een eclectische muziektheatervoorstelling wordt de sterfscène van Ljubov Ranevskaja uitgesponnen tot een revuerequiem, waarin de hoogte- en dieptepunten uit haar leven in een spektakelshow aan haar voorbij flitsen. Een schrijnende, tragikomische en feestelijke avond over vergankelijkheid, melancholie en onthechting.

Voor meer informatie en de speellijst, klik hier.

Pynarello speelt Haydn

Speciaal voor de passietijd speelt Pynarello Haydns ‘Sieben letzten Worte’ in samenwerking met romanschrijfster Franca Treur. Vanaf 27 maart te zien en te horen door heel Nederland!

552756d2-b8f9-4368-8079-2bcf10ac6967

SPRUIT

Samen met mijn collega’s van het Kameroperahuis een muziektheaterroute maken in de prachtige Statenzaal in Zwolle... Hieronder de aftermovie!The End of Fear

unnamed

Afgelopen najaar heb ik meegewerkt aan de documentaire ‘The End of Fear’, over de nasleep van de vernietiging van het kunstwerk Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue van Barnett Newman. De documentaire is vanaf vrijdag 26 januari te zien tijdens het International Film Festival Rotterdam (regie: Barbara Visser, componist: Juho Nurmela).